newss

Lafarge: “Noi dorim să facem sănătatea şi securitatea modul nostru de viaţă!” (03.11.2014)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lafarge: “Noi dorim să facem sănătatea şi securitatea modul nostru de viaţă!” 03.11.2014

 

Ȋn corespundere cu standardele mondiale în domeniul sănătăţii și securității Lafarge Moldova își menține angajamentul său în ce priveşte asigurarea unui mediu de lucru adecvat pentru fiecare angajat și contractant.

 

 

Ȋn corespundere cu standardele mondiale în domeniul sănătăţii și securității Lafarge Moldova își menține angajamentul său în ce priveşte asigurarea unui mediu de lucru adecvat pentru fiecare angajat și contractant.

Săptămâna trecută, compania a împlinit șase ani de lucru fără accidente. Aceasta înseamnă, că în toată această perioadă toţi cei, care lucrează în locațiile Lafarge din Moldova (uzina de ciment din Rezina, Centrul de Ȋncercări a Betonelor din Chișinău și Terminalul Comrat), nu au primit nici o leziune fizică în rezultatul muncii lor. Pentru a atinge acest obiectiv, echipa Lafarge a făcut un lucru imens pentru a oferi tuturor angajaților săi, contractanţilor și transportatorilor de ciment un mediu de lucru sigur și să facă sănătatea și securitatea modul lor de viață.

Iată pârghiile-cheie, care au permis echipei atingerea acestui rezultat important:

♦ Implementarea standardelor de sănătate și securitate ale Grupului Lafarge, alături de legislaţia națională în domeniu

♦ Vizibilitatea sporită a echipei manageriale în toate şantierele sale din Republica Moldova pentru a preveni problemele de sănătate și securitate

♦ Implicarea personală în îmbunătățirea  condițiilor de securitate prin intermediul auditurilor periodice și raportării incidentelor

♦ Îmbunătățirea permanentă a cunoștințelor de securitate a angajaților, contractanților și transportatorilor prin training-uri şi simulări.

♦ Ȋmpărtăşirea celor mai bune practici în domeniul sănătăţii și securităţii cu toți angajații Lafarge și cei ai companiilor contractante. 

"Sănătatea și Securitatea este prioritatea noastră numărul unu și noi cu siguranţă facem progrese vizibile. Datorită angajamentului tuturor echipelor noastre am ajuns sa implinim 6 ani de lucru fără accidente. Suntem cu toții mândri de această realizare și înțelegem că aceasta este, de asemenea, o provocare serioasă pentru noi. Intenționăm să continuăm eforturile de îmbunătățire a condițiilor securitate în industria noastră și sa extindem această acțiune asupra transportării materialelor de construcție în Moldova, care este perfectibilă". - menţionează Nicolas VALDINOCI, Director General al Lafarge Moldova.

Pentru realizările sale în domeniul sănătăţii şi securităţii, în 2010 Lafarge Moldova a devenit membru al Clubului Lafarge de Excelenţă în sănătate şi securitate, având ambiţia de a fi unul din cei mai durabili membri. În 2013 Lafarge Moldova a devenit un Membru de Aur al acestui club select, demonstrând că atingerea unor rezultate remarcabile este posibilă.

Realizările companiei Lafarge au fost, de asemenea, recunoscute de cele mai înalte autorități naționale din Moldova. Astfel, începând cu 2013, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova acordă anual Lafarge Moldova Trofeul de Excelenţă pentru performanţe deosebite în domeniul sănătatii și securitatii.

13 1