newss

Lucrau pe un şantier fără echipament de protecţie 21.05.2015

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lucrau pe un şantier de construcţie, fără contracte de muncă şi fără echipament de protecţie. Este vorba despre mai mulţi muncitori, care au fost surprinşi de inspectorii muncii în urma unei razii în oraşul Bălţi.

Poliţia investighează cazul, pentru a stabili în ce condiţii au fost angajaţi aceştia.

20 21.05.2015

Aproximativ zece muncitori din mai multe localităţi din nordul ţării lucrau ilegal pe şantier.

"La sărăcia asta nu mai cauţi cască, vreai să vii mai repede să te apuci de lucru, să faci parale că am trei copii şi trebuie hrăniţi şi îngrijiţi. Dacă eu voi căuta cască o să-mi spună dute de aici".

"Ce faceţi aici? - Lucrez, pun piatră. - Sunteţi angajat legal? - Nu. Azi sunt aici, mâine merg în altă parte şi pun. Nu am contract pentru că nu de mult timp lucrez. - De când lucraţi aici? - De o săptămână, două".

"Eu lucrez la copii mei. Ce nu am voie să lucrez, să-i ajut?!".

Directorul firmei de construcţie nu a fost de găsit pentru a oferi explicaţii. Lucrările de construcţie au fost sistate până la eliminarea tuturor neregulilor.

"Nu se respectă cerinţele legii 186 privind sănătatea şi securitatea în muncă. În comun cu organele de poliţie au fost stopate lucrările până la înlăturarea neajunsurilor depistate. Persoana juridică pentru fiecare persoană care nu a fost oficial angajată în câmpul muncii, i se prevede sancţiune până la 10.000 de lei amendă", a spus inspectorul muncii Lilian Botnariuc.

Inspecţia Muncii va verifica dacă firma de construcţii dispune de toate actele necesare pentru a activita.

SURSA: publika.md